Wira Merah

Personal | Blogging | Teknologi | Review | Advertorial

Wondershare Free YouTube Downloader Untuk Mac OS X

Salam Sejahtera,

Hari ini aku ingin memperkenalkan satu perisian bagi pengguna Mac OS X . Perisian ini adalah versi percuma dan hanya untuk downlaod video dari youtube sahaja. Perisian ini di namakan sebagai Wondershare Free YouTube Downloader.

Versi percuma ini aku rasa sudah cukup bagus kerana kita hanya ingin mendownload video dari youtube sahaja. Jika anda ingin mendapatkan fungsi yang lain pada perisian ini anda boleh mendapatkan versi berbayar. Ianya berharga USD29.00. Tapi aku rasa cukup menggunakan versi percuma. Ianya sangat berbaloi.

Nama perisian ini sangat panjang tapi sesuai dengan namanya dan fungsi yang ada. Perisian ini sangat mudah di install. Anda cuma perlu downlaod file. Kemudian buka folder dan seterusnya ‘drag and drop’ file perisian dalam folder aplications. Mudahkan.

Wondershare Free

Wondershare Free YouTube Downloader

Dari segi antaramuka perisian Wondershare Free YouTube Downloader ini bagi saya sangat kemas dan mesra pengguna. Tidak menjadi masalah walaupun anda baru menggunakan perisian ini. Kerana cara menggunakannya sangat mudah.

YouTube Downloader Untuk Mac OS X

YouTube Downloader Untuk Mac OS X

Download Wondershare Free YouTube Downloader

Cara menggunakan perisian ini sangat mudah iaitu ‘copy paste’ sahaja. Anda perlu copy url video youtube yang anda ingin download. Kemudian ‘paste’kan di wondershare free youtube downloader.

Untuk menyemak fail video yang telah di download, anda pergi di finder dan klik folder movies. Di sana ada dua file iaitu wondershare free youtube downloader dan Wondershare YouTube Downloader Videos. File yang anda downlaod menggunakan free version akan secara automatik di simpan dalam folder Wondershare Free YouTube Downloader Videos.

Kesimpulan

Secara keseluruhannya aku memang puas hati menggunakan perisian ini. Sangat mudah dan senang untuk di gunakan. Selama aku menggunakan perisian ini untuk download video youtube tidak banyak masalah yang aku hadapi.

Semoga entri Wondershare Free YouTube Downloader untuk Mac OS X ini berguna untuk anda yang masih mencari perisian untuk download video youtube. Jika anda rasa entri ini berguna untuk saudara dan rakan-rakan anda. Kongsikan entri ini di laman sosial. Hanya klik butang share di bawah.

The Author

Wira Merah

Terima kasih sudi singgah di blog Wira Merah ini. Semoga artikel yang ada di blog ini bermanfaat untuk anda. Segala kerosakkan dan kerugian akibat dari penggunaan artikel di sini adalah atas tanggungjawab anda sendiri. Tiada kaitan dengan yang hidup atau mati.Jangan lupa tinggalkan komen anda, Kunjung mengunjungi amalan mulia. Eratkan persaudaraan sesama kita. Hidup Mesti Kacak .

15 Comments

Add a Comment
  1. amat penting dan selalu guna perisian youtube downloader ni, berbagai perisian ada. terima kasih maklumat ni bro.
    ENTRI Denaihati ☛ WordPress Master Class dan Insentif bulananMy Profile

  2. IDM boleh support Mac OS tak?

    1. IDM ( Internet Downloader Manager) rasanya utk Windows je..

  3. aku guna software apa ntah. dari dulu lagi..sampai tak ingat dah nama software tu. haha..
    ENTRI titan ☛ Minta tolong.My Profile

  4. Saya dulu guna KeepVid, wujud lagi ke site ni.
    ENTRI Malaysia Tercinta ☛ Tanda-Tanda Penyakit Kencing Manis Yang Perlu Anda TahuMy Profile

  5. Saya baru tahu ada video downloader youtube. Thank’s sharingnya. ..

  6. saya malah belum pernah cuma OS mac os, kerana cari software gratisannya belum ketemu, cuma bisa masang themenya saja untuk win xp saya
    ENTRI Rizkyzone.com ☛ Custom Made Sticker KeretaMy Profile

  7. Seputar Bola Terkini

    terima kasih juragan infonya berguna sekali ,kami tunggu post berikutnya 🙂

  8. terima kasih. amat berguna. saya dah cari lama. tak sangka boleh dapat info di sini. syabas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

✦ Copyright © 2013 - 2017 | Follow Google+ Wira Merah Frontier Theme